In memoriam

1

2

5

Со огромна тага ја примивме веста дека на 14.01.2020 година почина проф. д-р Алекса Попоски, основач на Факултетот за странски јазици и негов прв Декан во периодот од 2003-2010 година. Беше еминентен професор школуван на реномирани европски институции како Универзитетот Сорбона и ИНАЛКО (Франција), Универзитетот во Неапол (Италија) итн. со многу богата наставна и научна дејност.

Во име на сите генерации негови студенти и колеги сакаме да искажеме длабоко сочувство до семејството и да изразиме голема почит и благодарност за сето искуство и мудрост, смиреност и колегијалност, скромност и достоинство со кои ја водеше нашата институција.

Почивај во мир, Професоре!

(Факултет за странски јазици)

This entry was posted in Соопштенија. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s