Category Archives: Бизнис

#Alumni #Proud #ФСЈ #Паметна одлука

Факултетот за странски јазици (ФСЈ) со гордост го споделува (првиот) циклус кратки приказни (со линкови до видеата) од свои студенти како инспирација за сите тековни и идни студенти во годините што доаѓаат   #Alumni #Proud #ФСЈ #Паметна одлука         (Факултет за … Continue reading

Posted in Активности, Бизнис, Вработување, Деловен јазик, Култура, Лингвистика, Меѓународни студии, Награди, Образование, стипендии | Leave a comment

Романтична ноќ со специјален целовечерен unplugged концерт на НОКАУТ под свеќи! ФОН Универзитет и НОКАУТ ве покануваат на петтото финале на проектот „Фабрика на знаење“ кое ќе се одржи на 25.06.2015 (четврток) со почеток во 20:30 часот, Парк Резиденс – … Continue reading

Posted in Активности, Бизнис, Забава | Leave a comment

Preparing Global Leaders Institute (PGLI)

Posted in Бизнис, Конкурси, Курсеви | Leave a comment

Предавање за француската винска култура на м-р Јадранка Накова, маркетинг директор на “Винаријата СТОБИ” каде 10 студенти реализираа пракса

На 12 мај 2015 година студентите по француски јазик и цивилизација имаа можност да присуствуваат на едно несекојдневно и навистина интересно предавање за француската винска култура кое, на покана на виш лектор м-р Наташа Алексоска, го одржа м-р Јадранка Накова, маркетинг директор … Continue reading

Posted in Бизнис, Клиничка настава, Култура | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

Денови на образование и кариера 2015!

Posted in Бизнис, Образование | Tagged , | Leave a comment

Г-ѓа Дијана Спасова – Вељановска од Шпаркасе Банка Македонија гостин на Факултетот за странски јазици

Студенти од Факултетот за странски јазици имаа можност да присуствуваат не едно многу информативно, многу интересно и уште повеќе корисно предавање од сферата на комуникологијата и менаџментот на човечките ресурси кое во рамките на клиничката настава го одржа Г-ѓа Дијана … Continue reading

Posted in Активности, Бизнис, Вработување, Деловен јазик, Клиничка настава | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment

“Employability United” International Meeting in Strasbourg

The Youth Social Rights Network in cooperation with the European Youth Centre of the Council of Europe, The Youth Department, are organizing the international meeting  “Employability United” which will take place in Strasbourg, France from 19th – 24th January 2015. The … Continue reading

Posted in Бизнис, Вработување, Европска Унија, Конкурси, Стипендии и семинари | Tagged , , , , , | Leave a comment

Outrageous examples of résumé speak :)

What is “résumé speak”? “Résumé Speak” is a term that refers to the unique style that has become the standard for résumé writing. HR managers, recruiters, and hiring managers usually expect and appreciate résumés written in this style. With that being … Continue reading

Posted in Бизнис, Вработување, Грешки и отстапки, Деловен јазик | Tagged , , | Leave a comment

Кариерен Експо 2014

Утре (14.11.2014, петок) во Националната универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ од 12-18:00 часот ќе се одржи вториот по ред Кариерен Експо во организација на Младинскиот совет на амбасадата на САД. Во прилог агендата на работилници од НВО секторот, а на … Continue reading

Posted in Бизнис, Вработување, Интервју, Конкурси | Tagged , , , | Leave a comment

Hansen Summer Institute on Leadership and International Cooperation

The Hansen Summer Institute on Leadership and International Cooperation is an exciting international program funded by a generous grant from the Fred J. Hansen Foundation. Five Hansen Summer Institutes took place in San Diego, California in July 2007, 2008, 2009, … Continue reading

Posted in Бизнис, Образование, Стипендии и семинари | Tagged , , , , | Leave a comment