Category Archives: Интервју

Едукативна посета на Европскиот центар за модерни јазици при Советот на Европа (Грац, Австрија)

Во февруари 2019 година реализирав едукативна посета на Европскиот центар за модерни јазици при Советот на Европа со седиште во Грац (Австрија), институција задолжена за промовирање на квалитетно јазично образование во Европа со увереност дека јазичната и културната разноликост ги … Continue reading

Posted in Активности, Европска Унија, Интервју, Истражување, Конкурси, Образование, Практика, Uncategorized | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment

Кариерен Експо 2014

Утре (14.11.2014, петок) во Националната универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ од 12-18:00 часот ќе се одржи вториот по ред Кариерен Експо во организација на Младинскиот совет на амбасадата на САД. Во прилог агендата на работилници од НВО секторот, а на … Continue reading

Posted in Бизнис, Вработување, Интервју, Конкурси | Tagged , , , | Leave a comment

Интервју со Ангела Велкова

“Зграпчете ги сите можности кои што ви ги нуди образованието и овразовната институција, во овој случај високото образование на ФОН Универзитет. Младоста е период кој не смее да се преспие во изгубени денови на безделничење додека можностите предизвикуваат насекаде околу … Continue reading

Posted in Интервју | Leave a comment

Интервју со Олгица Ѓорѓевска

Олгица Ѓорѓевска е дипломиран професор по англиски јазик и литература на Факултетот за странски јазици, како и тековен постдипломец на применета лингвистика при Университетот ФОН.   Зошто се одлучивте да студирате странски јазици? О. Ѓ.: Странските јазици не претставуваат само … Continue reading

Posted in Интервју | Tagged , , | Leave a comment