Category Archives: Музика

Г-ѓа Лаура Пуга Молина гостин на ФСЈ по повод празнувањето на Денот на Сервантес!

Денот на Сервантес во Кралство Шпанија се слави од почит кон делото на Дон Мигел де Сервантес Сааведра кој се смета за најголем шпански писател и во негова чест и шпанскиот јазик се нарекува јазикот на Сервантес (la lengua de Cervantes). Необична коинциденција е … Continue reading

Posted in Активности, Клиничка настава, Книги, Култура, Музика | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

Día de Cervantes! Día del Libro y la Rosa!

(Група за шпански јазик и цивилизација)

Posted in Активности, Клиничка настава, Книги, Култура, Куриозитети, Литература, Музика | Tagged , , , | Leave a comment

Habanera : “L’amour est un oiseau rebelle”

Извонредната Кармен на францускиот композитор Жорж Бизе е една од најпознатите и најизведуваните опери во светот. Хабанера (Habanera) или “Љубовта е бунтовна птица” (“L’amour est un oiseau rebelle”) е арија на операта Кармен, која го носи епитетот на најзаводлива и најегзотична … Continue reading

Posted in Забава, Култура, Музика | Tagged , , , | Leave a comment

INDILA & son orchestre à cordes en live: “Dernière danse”

Dernière Danse (Indila) Oh ma douce souffrance, Pourquoi s’acharner tu recommence Je ne suis qu’un être sans importance Sans lui je suis un peu “paro” Je déambule seule dans le métro Une dernière danse Pour oublier ma peine immense Je … Continue reading

Video | Posted on by | Tagged , , , | Leave a comment