Category Archives: Награди

И во Македонија се може (ФСЈ)

Posted in Лингвистика, Награди, Образование, Стипендии и семинари, стипендии | Leave a comment

#Alumni #Proud #ФСЈ #Паметна одлука

Факултетот за странски јазици (ФСЈ) со гордост го споделува (првиот) циклус кратки приказни (со линкови до видеата) од свои студенти како инспирација за сите тековни и идни студенти во годините што доаѓаат   #Alumni #Proud #ФСЈ #Паметна одлука         (Факултет за … Continue reading

Posted in Активности, Бизнис, Вработување, Деловен јазик, Култура, Лингвистика, Меѓународни студии, Награди, Образование, стипендии | Leave a comment

Прво место за Стефанија Темелковска на ораторската вечер “д-р Иво Пухан 2014”

Стефанија Темелковска, стипендист на додипломските и магистрант на постдипломските студии по применета лингвистика на Факултетот за странски јазици (ФСЈ) при ФОН Универзитетот и студент во петта година на студиите по односи со јавност на Правниот факултет при УКИМ е победник на осумнаесетата Ораторска … Continue reading

Posted in Комуникологија, Лингвистика, Награди | Tagged , , , , , | Leave a comment

Учество на дебатата на француски јазик од областа на меѓународното хуманитарно право

На 9 октомври 2014 година студенти од Факултетот за правни науки и Факултетот за странски јазици кои го изучуваат францускиот јазик на покана на Францускиот Институт во Скопје учествуваа на дебатата на една актуелна меѓународна тема за аболиција на смртната … Continue reading

Posted in Јазик во струката, Активности, Книги, Литература, Награди | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment

Награда „Најдобар есеј за 2013 година“ за д-р Звонко Танески

Доц. д-р Звонко Танески, професор на Факултетот за странски јазици при ФОН Универзитет е добитник на наградата „Најдобар есеј за 2013 година“ на меѓународното списание за литература, култура, граѓански прашања и наука „Корени“ – член на интернационалната издавачка мрежа EUROZINE … Continue reading

Posted in Литература, Награди, Соопштенија | Tagged , , , , | 1 Comment