Category Archives: Општество

Hopscotch/Плочка

The Youth Council of the US Embassy in Macedonia presents to you the play “HOPSCOTCH” by Israel Horovitz, directed by Filip Petkovski and performed by Stefan Vujisic and Dolores Popovic. Date: Monday, 07.12.2015 Place: Vlado Tasevski Auditorium (see photo for location) … Continue reading

Posted in Забава, Култура, Општество, Уметност, Uncategorized | Leave a comment

м-р Андреја Стојковски, Претседател на Македонскиот центар за европско образование (МЦЕО), гостин за клиничка настава по шпански јазик и цивилизација на ФСЈ

На 12 март 2015 година пред студентите по шпанска цивилизација од ФСЈ во рамките на клиничката настава предавање одржа г-дин Андреја Стојковски, магистер од областа на правото на Европската Унија на престижниот Универзитет “Карлос III” во Мадрид (Кралство Шпанија) со богато … Continue reading

Posted in Јазик во струката, Активности, Деловен јазик, Европска Унија, Клиничка настава, Општество | Tagged , , , , , | Leave a comment

Март – месец на франкофонијата!

Кафе-дебата на тема “Улогата на жената во креативното општество” на 6 март 2015 година со почеток во 20 часот: Гастрономска вечер како дел од меѓународниот проект “Goût de France / Вкусот на Франција” во рамки на кој 1.000 говачи во 1.000 ресторани на … Continue reading

Posted in Култура, Општество, Уметност, Филм | Leave a comment