Category Archives: Соопштенија

In memoriam

Со огромна тага ја примивме веста дека на 14.01.2020 година почина проф. д-р Алекса Попоски, основач на Факултетот за странски јазици и негов прв Декан во периодот од 2003-2010 година. Беше еминентен професор школуван на реномирани европски институции како Универзитетот … Continue reading

Posted in Соопштенија | Leave a comment

Термини за консултации на ФСЈ во летниот семестар 2015/16

Image | Posted on by | Leave a comment

Распореди за настава на ФСЈ во летниот семестар 2015/16 година

РАСПОРЕД ФСЈ летен 2015-16 Скопје РАСПОРЕД ФСЈ летен 2015-16 Струмица РАСПОРЕД ФСЈ летен 2015-16 Струга РАСПОРЕД ФСЈ втор циклус летен 2015-16 (Факултет за странски јазици – ФСЈ)  

Posted in Соопштенија, Uncategorized | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

Среќна Нова 2016 Година!

Факултетот за странски јазици (ФСЈ) на сите студенти, колеги и соработници им ги честита претстојните новогодишни и божиќни празници и им посакува многу успех на професионален и приватен план! 🙂

Posted in Соопштенија, Uncategorized | Tagged , | Leave a comment

Термини за одбрана на магистерски труд на ФСЈ (декември, 2015)

Одбрани на магистерски труд на Факултетот за странски јазици, Универзитет ФОН: Датум кандидат тема петок, 25.12.2015 10.30 Маја Младеновска (Богатинова) Англиските условни реченици за нереална сегашност и хипотетична идност во меѓујазикот на македонските изучувачи петок, 25.12.2015 12.30 Викторија Стефановски Усвојување … Continue reading

Posted in Соопштенија, Uncategorized | Tagged , , , | Leave a comment

Термини за консултации во зимски 2015-16 на ФСЈ

Image | Posted on by | Tagged , , , , | Leave a comment

Упатство за изработка на дипломски труд на ФСЈ

Упатство за изработка на дипломски работи-ФСЈ (Факултет за странски јазици)

Posted in Соопштенија | Tagged , , | Leave a comment

Распореди за настава на ФСЈ во летниот семестар на академска 2014/15 година

Се известуваат сите студенти и наставниот кадар на Факултетот за странски јазици дека во понеделник на 16.02.2015 година започнува редовната настава во летниот семестар на академската 2014/15 година според следните распореди: РАСПОРЕД за настава на ФСЈ I и II циклус … Continue reading

Posted in Соопштенија | Tagged , , | Leave a comment

Среќна Нова 2015 Година!

Image | Posted on by | Tagged , , | Leave a comment

Термини за консултации со студенти на ФСЈ во Скопје во зимскиот семестар 2014/15 година

Се известуваат сите студенти на додипломските и постипломските студии за термините за консултации со наставниот кадар во зимскиот семестар на академската 2014/15 година на Факултетот за странски јазици (ФСЈ): ТЕРМИНИ ЗА КОНСУЛТАЦИИ СКОПЈЕ – зимски 2014-15 (Факултет за странски јазици)

Posted in Соопштенија | Leave a comment