Category Archives: стипендии

И во Македонија се може (ФСЈ)

Posted in Лингвистика, Награди, Образование, Стипендии и семинари, стипендии | Leave a comment

#Alumni #Proud #ФСЈ #Паметна одлука

Факултетот за странски јазици (ФСЈ) со гордост го споделува (првиот) циклус кратки приказни (со линкови до видеата) од свои студенти како инспирација за сите тековни и идни студенти во годините што доаѓаат   #Alumni #Proud #ФСЈ #Паметна одлука         (Факултет за … Continue reading

Posted in Активности, Бизнис, Вработување, Деловен јазик, Култура, Лингвистика, Меѓународни студии, Награди, Образование, стипендии | Leave a comment

Лектор м-р Татјана Срцева-Павловска прв стипендист од РМ на Институтот за современа американска книжевност

SUSI – Институтот за современа американска книжевност им овозможува учество веќе 18 години по ред на 18 искусни и мотивирани академски истражувачи и професори од сите делови на светот кои предаваат или имаат подлабоки познавања од современата американска книжевност. Фокусот … Continue reading

Posted in Литература, стипендии, Uncategorized | Leave a comment

САЕМ НА СТУДИИ ВО ФРАНЦИЈА 2015 / SALON DES ÉTUDES EN FRANCE 2015

ЦЕЛИ ПОВИСОКО, СТИГНИ ПОДАЛЕКУ, СТУДИРАЈ ВО ФРАНЦИЈА! 30 француски универзитети присутни на семот за студии во Франција!Презентација на новата програма за пракса во француски компании! Сите процедури за упис, за студиските програми, програмите за стипендии достапни директно од претставниците на … Continue reading

Posted in Активности, Меѓународни студии, стипендии | Tagged , , , , , | Leave a comment

Victoria University of Wellington Doctoral Scholarships

http://www.fis.org.nz/BreakOut/vuw/schols.phtml?detail+100008

Posted in стипендии | Tagged , , | Leave a comment

SERI- Swiss Government Excellence Scholarships for the academic year 2016-2017

http://www.sbfi.admin.ch/themen/01366/01380/02593/02701/index.html?lang=en (Natasha Aleksoska)

Posted in стипендии | Tagged , , , , , | Leave a comment

Стипендии за втор и трет циклус на Министерството за образование и наука на РМ

Конкурс за доделување стипендии „Борис Трајковски” за студии од втор циклус за извршната МБА програма на универзитетот Шефилд за академската 15/16 Конкурс за доделување стипендии за академски студии од трет циклус во странство за академската 2015/2016 година http://stipendii.mon.gov.mk/ (Факултет за … Continue reading

Posted in стипендии | Tagged | Leave a comment

Centre universitaire francophone de l’Université de Szeged

MASTER EN ÉTUDES INTERNATIONALES, Spécialité en études européennes Le Master en études internationales, proposé par la Faculté de droit et des sciences politiques de l’Université de Szeged est une formation d’excellence, gérée par l’Institut d’études internationales et régionales. Il est intégralement … Continue reading

Posted in Деловен јазик, Европска Унија, Конкурси, Меѓународни студии, Образование, стипендии | Tagged , , , , , | Leave a comment