Category Archives: Толкување

Отворен повик за студентите по превод и толкување како волонтери во Global Voices

Прославувајќи го Меѓународниот ден на преведувачите, 30 септември,  Фондацијата за интернет и општество „Метаморфозис“ упатува покана до преведувачите и до студентите по превод и толкување за придружување на меѓународната мрежа „Глобал војсис“ (Global Voices). „Глобал војсис“ е волонтерска заедница од … Continue reading

Posted in Конкурси, Превод, Толкување | Tagged , , , | Leave a comment