Category Archives: Цитати

Nobody has ever measured, not even poets, how much the heart can hold (Zelda Fitzgerald)

Image | Posted on by | Leave a comment

etc.

Posted in Пишување, Цитати | Leave a comment

100 ГОДИНИ од раѓањето на АЛБЕР КАМИ!

Денес светот одбележува 100 години од раѓањето на Албер Ками (Albert Camus) – титан на светската книжевност, најмлад добитник на Нобеловата награда за литература, филозоф на апсурдот, воен новинар и пацифист, шармантен бунтовник и според многумина “моралната совест на неговата … Continue reading

Posted in Книги, Култура, Литература, Пишување, Цитати | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

Јубилеј 60 години AIESEC!

Им честитаме на AIESEC Македонија 60 години постоење и им посакуваме уште многу јубилеи. (Факултет за странски јазици)

Posted in Активности, Соопштенија, Цитати | Tagged , , , | Leave a comment

«Ако му зборува…

«Ако му зборуваш на човек на јазик што го разбира, тоа му оди во главата. Ако му зборуваш на неговиот јазик, тоа му оди во срцето.» « If you talk to a man in a language he understands, that goes … Continue reading

Quote | Posted on by | Tagged | Leave a comment

“The limits of …

“The limits of my language are the limits of my world.” ‒Ludwig Wittgenstein

Quote | Posted on by | Tagged | Leave a comment