Category Archives: Јазик во струката

Café “Cervantes” ☕🇪🇸️ & Café “Nouvellе” ☕🇫🇷️ (клуб за конверзација)

(Natasha Aleksoska)

Posted in Јазик во струката, Активности, Деловен јазик, Забава, Изговор, Култура, Uncategorized | Leave a comment

Vacancy for Language and Cultural Facilitators for Macedonian Language – Peace Corps Macedonia

The United States Peace Corps is a US government agency in Macedonia and seeks qualified and motivated candidates for 7 temporary full-time positions as: Language and Cultural Facilitators for Macedonian Language Language and Cultural Facilitators for Macedonian language will be … Continue reading

Posted in Јазик во струката, Вработување | Tagged , , , | Leave a comment

Vacancy for Language and Cultural Facilitators for Albanian Language – Peace Corps Macedonia

The United States Peace Corps is a US government agency in Macedonia and seeks qualified and motivated candidates for 7 temporary full-time positions as: Language and Cultural Facilitators for Macedonian Language Language and Cultural Facilitators for Macedonian language will be … Continue reading

Posted in Јазик во струката, Вработување | Tagged , , , | Leave a comment

м-р Андреја Стојковски, Претседател на Македонскиот центар за европско образование (МЦЕО), гостин за клиничка настава по шпански јазик и цивилизација на ФСЈ

На 12 март 2015 година пред студентите по шпанска цивилизација од ФСЈ во рамките на клиничката настава предавање одржа г-дин Андреја Стојковски, магистер од областа на правото на Европската Унија на престижниот Универзитет “Карлос III” во Мадрид (Кралство Шпанија) со богато … Continue reading

Posted in Јазик во струката, Активности, Деловен јазик, Европска Унија, Клиничка настава, Општество | Tagged , , , , , | Leave a comment

Traineeships at the CoR in Brussels (Belgium)

The Committee of the Regions (CoR)  is the voice of regions and cities in the European Union. Every year, the Committee of the Regions (CoR) offers a limited number of university graduates a five-month traineeship: Spring session: 16 February-15 July & Autumn … Continue reading

Posted in Јазик во струката, Европска Унија, Образование, Практика | Tagged , , , , | Leave a comment

Français de la Mode / Француски јазик и мода

(Natasha Aleksoska)

Posted in Јазик во струката, Курсеви | Tagged | Leave a comment

Учество на дебатата на француски јазик од областа на меѓународното хуманитарно право

На 9 октомври 2014 година студенти од Факултетот за правни науки и Факултетот за странски јазици кои го изучуваат францускиот јазик на покана на Францускиот Институт во Скопје учествуваа на дебатата на една актуелна меѓународна тема за аболиција на смртната … Continue reading

Posted in Јазик во струката, Активности, Книги, Литература, Награди | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment