Tag Archives: англиски зборови

Чести грешки при пишување на англиски јазик

Многупати сме сведоци на погрешно пишување и употреба на одредени зборови на англиски јазик, особено на социјалните мрежи. Тоа се случува од најразлични причини, но најчесто затоа што не е секому точно објаснета разликата помеѓу навидум сличниот изговор на некои … Continue reading

Posted in Грешки и отстапки | Tagged , , | Leave a comment