Tag Archives: архитектура

Гостување на научниот собир на врвните француски архитекти во рамки на БИМАС 2014

Студенти од Факултетот за архитектура кои учат француски јазик на покана на Францускиот Институт од Скопје гостуваа на научниот собир на двајцата врвни француски архитекти, г-динот Јусеф Томе, комесар на  Биеналето за архитектура и дизајн на Бордо “АГОРА” (кој заедно со планетарно познатиот архитект Жан … Continue reading

Posted in Активности, Деловен јазик, Култура, Уметност | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

Дестинација Шпанија

Преку 50 милиони туристи кои ја посетуваат Шпанија секоја година се воодушевени од културата на оваа прекрасна земја на уметноста, музиката, архитектурата, богатата гастрономија, ноќниот живот и неверојатната природа. Запознајте ги нејзините убавини преку серија видеа во time-lapse техника кои … Continue reading

Posted in Култура | Tagged , , , , , , , , , , | Leave a comment