Tag Archives: Бизнис

Кариерен Експо 2014

Утре (14.11.2014, петок) во Националната универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ од 12-18:00 часот ќе се одржи вториот по ред Кариерен Експо во организација на Младинскиот совет на амбасадата на САД. Во прилог агендата на работилници од НВО секторот, а на … Continue reading

Posted in Бизнис, Вработување, Интервју, Конкурси | Tagged , , , | Leave a comment

Отворен ден во ПроКредит Банка

(Наташа Алексоска)

Posted in Бизнис, Вработување, Деловен јазик | Tagged , | Leave a comment

Preparing Global Leaders Institute 2014

Applications for Preparing Global Leaders Institute are now open. The Preparing Global Leaders Institute (PGLI) is a premiere international educational program for the best students and young professionals in the world. Preparing Global Leaders Institute will take place in Struga and … Continue reading

Posted in Бизнис, Конкурси, Стипендии и семинари | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Стипендии за меѓународниот универзитет SciencesPo.

SciencesPo. е врвен универзитет со фокус на меѓународни студенти кои доаѓаат од 150 земји во светот и сочинуваат 42% од студентското тело. 21% од студентите се стипендисти! Некои студиски програми се следат во целост на англиски јазик, а во програмите постои … Continue reading

Posted in Бизнис, Деловен јазик, Европска Унија, Истражување, Конкурси, Образование, Стипендии и семинари | Tagged , , , , , , , , , , | Leave a comment

Платена практика во Европскиот Парламент во Луксембург

Сакам да ги информирам сите студенти на постдипломски студии кои сакаат да се стекнат со практично знаење од превод и непосредно да се запознаат со функционирањето на една важна институција на Европската Унија дека Европскиот парламент во Луксембург четири пати во … Continue reading

Posted in Бизнис, Европска Унија, Практика, Превод | Tagged , , , , | Leave a comment