Tag Archives: говор

La generación ni-ni y el síndrome de la lavadora

Интересен говор во кој акцент се става на постоењето на новосоздадената ,,генерација ни-ни” (“la generación ni-ni” ) и синдромот наречен “el síndrome de la lavadora” (синдром на зависност од родителите), феномени популарни меѓу шпанската популација како резултат на економската криза. … Continue reading

Video | Posted on by | Tagged , , , | Leave a comment

Don’t kill your language

Сузан Талхоук (Suzanne Talhouk) е либанска активистка која се бори за зачувување на арапскиот јазик. Погледнете го нејзиниот инспиративен говор кој ќе ве натера да размислете колку навистина е значајна, а истовремено и неопходна борбата за негување и зачувување на … Continue reading

Posted in Активности, Истражување, Комуникологија, Uncategorized | Tagged , , | Leave a comment