Tag Archives: гостување

„Кус преглед на високото образование во САД“

Почитувани колеги, ве известуваме дека на ден 15.04.2015 година (среда) со почеток во 12.30 часот во Амфитеатар 1 во рамките на клиничка настава предавање ќе одржи д-р Џералд Сигал, професор на Колеџот Јорк- Пенсилванија, САД, на тема: „Кус преглед на високото образование во САД“. Предавањето ќе ги … Continue reading

Posted in Клиничка настава, Образование | Tagged , | Leave a comment

Предавање на г-ѓа Грејс Макупа од Мировниот Корпус на ФСЈ во Струмица

На ден 20.05.2014 во просториите на Фон Универзитетот во Струмица на покана на лектор м-р Натка Јанкова се одржа предавање во склоп на клиничка настава предвидена во пограмата за работа на Факултетот за странски јазици. Предавањето на кое присуствуваа и … Continue reading

Posted in Активности, Клиничка настава, Култура | Tagged , , , , | Leave a comment

Гостување на АИЕСЕК Македонија на ФСЈ

Денес на Факултетот за странски јазици гостуваа претставници на АИЕСЕК Македонија, најголемата светска студентска организција која постои во 124 земји во светот и веќе 60 години и во Македонија. Студентите од завршните години на студии непосредно се запознаа со можностите … Continue reading

Posted in Активности, Практика | Tagged , , , , , | Leave a comment