Tag Archives: грешки

Важноста на интерпункциските знаци

  Сигурно повеќето од вас мислат дека интерпункцијата не игра голема улога во нашите животи, нели? Епа, грешите! Само една запирка ставена на погрешно место може, верувале или не, да ве чини милиони денари, а со еден погрешно употребен прашалник можете … Continue reading

Posted in Uncategorized | Tagged , , | Leave a comment

Современо, неправилно акцентирање

Во однос на она што на училиште се учи како стандардно македонско акцентирање има бројни отстапувања во секојдневниот говор (во скопскиот говор ова особено се однесува на акцентските целости). Прашањето е дали истите треба да се сметаат за грешки, или, … Continue reading

Posted in Грешки и отстапки | Tagged , , , | Leave a comment