Tag Archives: есеј

Студентски натпревар на ООН во пишување есеј

“МНОГУ ЈАЗИЦИ ЕДЕН СВЕТ” Се повикуваат студентите да се пријават на конкурсот за пишување есеј кој го распиша Организацијата на Обединети Нации (ООН). Заинтересираните студенти треба да достават есеј до 2.000 збора кој ќе ги демонстрира придобивките од мултијазичноста на … Continue reading

Posted in Конкурси, Литература, Пишување | Tagged , , , , , , , , , | Leave a comment

Raoul Wallenberg International Essay Competition – one man can make a difference

Сите студенти од 18-30 годишна возраст може да се пријават за учество во литературниот натпревар во чест на хуманитарецот Раул Валенберг кој го организира Академијата за млади лидери “Раул Валенберг” и Институтот на Кралство Шведска. Есејот треба да биде напишан на … Continue reading

Posted in Конкурси, Литература, Пишување | Tagged , , , | Leave a comment

Кампања “И во Македонија се може”: пишување есеј на ФСЈ

Сакаме да ги известиме сите кандидати кои се пријавија на Факултетот за странски јазици во кампањата за стипендии “И во Македонија се може” за основните елементи на кои треба да обрнат внимание при пишувањето есеј. Повеќе информации во документот во прилог: Пишување есеј (Факултет … Continue reading

Posted in Активности, Конкурси, Соопштенија, Стипендии и семинари | Tagged , , , | Leave a comment