Tag Archives: забава

The curse of high apostrophe intelligence

(Дарко Ѓорѓијовски)

Image | Posted on by | Tagged , | Leave a comment

Shakespeare`s tragedies

(кликнете на илустрацијата за зголемен формат) (Наташа Алексоска)

Posted in Забава, Литература | Tagged , , , , | Leave a comment

Детска песничка на италијански „Stendi i panni“

Elisabetta canta canzoni dell’asilo in versione ROCK! Impariamo a cantare con Elisabetta. 😉 Stendi i panni Stendi panni, stendi panni (2volte) Bodom, bodom (2volte) Asciuga il sole li asciuga (2volte) Chi la vuole la bella verdura Chi la vuole la … Continue reading

Video | Posted on by | Tagged , , | Leave a comment

Ај донт андерстанд!

Најновиот прирачник за англиски јазик за граничната полиција во Босна и Херцеговина предизвика забавни комантари во многу балкански медиуми, кликнете на сликата и прочитајте зошто. (Наташа Алексоска) Извор: http://www.idesh.net

Posted in Забава, Превод | Tagged , , | Leave a comment

Француски virelangues (tongue twisters)

Дали сте сигурни во вашите вештини и познавања од францускиот јазик кога станува збор за virelangues ? 🙂 Испробајте си ја среќата со овие tongue twisters и воедно вежбајте го вашиот изговор. * За да ги извежбате гласовите ‘s’ и … Continue reading

Posted in Лингвистика | Tagged , , | Leave a comment