Tag Archives: знаци

Сте размислувале ли некогаш за јазикот на тишината? ~ Историја на знаковниот јазик ~

Откако неодамна го гледав извонредниот филм The Piano, кој топло би го препорачал на сите оние кои сé уште не го имаат гледано, останав инспириран да напишам збор-два за историјата на јазикот на тишината ( знаковниот јазик ). Постои една … Continue reading

Posted in Комуникологија, Лингвистика | Tagged , , , , | 1 Comment

Неколку причини зошто треба да го учите кинескиот јазик

Ако тоа што кинескиот јазик е светски јазик, а Кина една од најбогатите и најмоќни земји во светот не е доволно тогаш во овој текст ќе најдете уште неколку причини зошто треба да го учите кинескиоит јазик. Прво, затоа што … Continue reading

Posted in Стипендии и семинари | Tagged , , , | Leave a comment