Tag Archives: изговор

Француски virelangues (tongue twisters)

Дали сте сигурни во вашите вештини и познавања од францускиот јазик кога станува збор за virelangues ? 🙂 Испробајте си ја среќата со овие tongue twisters и воедно вежбајте го вашиот изговор. * За да ги извежбате гласовите ‘s’ и … Continue reading

Posted in Лингвистика | Tagged , , | Leave a comment

30 различни акценти

Погледнете го анимираното видео на авторот и неговите неверојатни 30 различни акценти  🙂 (Ангела-Александра Ивановиќ)

Video | Posted on by | Tagged , , | Leave a comment