Tag Archives: Интервју

Г-ѓа Дијана Спасова – Вељановска од Шпаркасе Банка Македонија гостин на Факултетот за странски јазици

Студенти од Факултетот за странски јазици имаа можност да присуствуваат не едно многу информативно, многу интересно и уште повеќе корисно предавање од сферата на комуникологијата и менаџментот на човечките ресурси кое во рамките на клиничката настава го одржа Г-ѓа Дијана … Continue reading

Posted in Активности, Бизнис, Вработување, Деловен јазик, Клиничка настава | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment

Интервју со Олгица Ѓорѓевска

Олгица Ѓорѓевска е дипломиран професор по англиски јазик и литература на Факултетот за странски јазици, како и тековен постдипломец на применета лингвистика при Университетот ФОН.   Зошто се одлучивте да студирате странски јазици? О. Ѓ.: Странските јазици не претставуваат само … Continue reading

Posted in Интервју | Tagged , , | Leave a comment