Tag Archives: Интерпункција

Важноста на интерпункциските знаци

  Сигурно повеќето од вас мислат дека интерпункцијата не игра голема улога во нашите животи, нели? Епа, грешите! Само една запирка ставена на погрешно место може, верувале или не, да ве чини милиони денари, а со еден погрешно употребен прашалник можете … Continue reading

Posted in Uncategorized | Tagged , , | Leave a comment

Непотребни наводници Споделуваме денес со вас еден блог на кој читателите испраќаат фотографии од несоодветно употребени наводници од кои произлегуваат навистина комични резултати. (На пример, еден од фотографираните знаци ги информира посетителите на една фарма дека медот кој таму се … Continue reading

Link | Posted on by | Tagged , | Leave a comment