Tag Archives: историја

Спектакуларната игра на светлината – 25 години од паѓањето на Берлинскиот Ѕид

Деновиве очите на целиот свет се вперени кон Берлин … Светол почеток на официјалните свечености по повод 25 годишнината од паѓањето на ѕидот: 8.000 бели балони оцртуваат 15 километри каде порано стоеше ѕидот што го делеше Берлин повеќе децении, од 1961 до 1989 … Continue reading

Posted in Култура | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

Забавна историја на англискиот јазик

Англискиот јазик е познат по огромниот активен зборовен фонд и неговата флуидност. Сепак, зборовниот фонд низ вековите значително се менувал. Денес со вас споделуваме едно навистина интересно видео во кое на кратко е опишана историјата на англискиот јазик, како и … Continue reading

Video | Posted on by | Tagged , | Leave a comment