Tag Archives: кинески јазик

Формула на Мухамед Месиќ – Како да научите странски јазик за 3 недели

Три недели зборување со луѓето, желба да се дознае нешто за културата на земјата, слушање на говорот на другите, читање весници, гледање филмови, разни содржини на Јутјуб“…, се доволни да се научи по еден странски јазик. За 29-годишниот Мухамед Месиќ, … Continue reading

Posted in Забава, Куриозитети | Tagged , , | Leave a comment

Неколку причини зошто треба да го учите кинескиот јазик

Ако тоа што кинескиот јазик е светски јазик, а Кина една од најбогатите и најмоќни земји во светот не е доволно тогаш во овој текст ќе најдете уште неколку причини зошто треба да го учите кинескиоит јазик. Прво, затоа што … Continue reading

Posted in Стипендии и семинари | Tagged , , , | Leave a comment