Tag Archives: клиничка настава

Едукативна работилница за француската винска култура во “Винарија СТОБИ” со посета на археолошкиот локалитет

Студентите по француски јазик и цивилизација имаа многу, многу интересен ден! 🙂 На 13 мај 2015 година студенти по француски јазик и цивилизација го посетија градот СТОБИ, најголемиот антички археолошки локалитет на територијата на РМ и споменик на културата од … Continue reading

Posted in Активности, Клиничка настава, Култура, Работилница | Tagged , , , , , , , , , | Leave a comment

Циклус предавања на м-р Естела Пањеда Бокос на ФСЈ

Во текот на летниот семестар во периодот од март до мај 2015 година имавме големо задоволство гостин на ФСЈ да ни биде нативен говорител м-р Естела Пањеда Бокос која, на покана на виш лектор м-р Наташа Алексоска, одржа циклус на експертски предавања во … Continue reading

Posted in Клиничка настава, Култура | Tagged , , , , , , , , , | Leave a comment

Г-ѓа Лаура Пуга Молина гостин на ФСЈ по повод празнувањето на Денот на Сервантес!

Денот на Сервантес во Кралство Шпанија се слави од почит кон делото на Дон Мигел де Сервантес Сааведра кој се смета за најголем шпански писател и во негова чест и шпанскиот јазик се нарекува јазикот на Сервантес (la lengua de Cervantes). Необична коинциденција е … Continue reading

Posted in Активности, Клиничка настава, Книги, Култура, Музика | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

Día de Cervantes! Día del Libro y la Rosa!

(Група за шпански јазик и цивилизација)

Posted in Активности, Клиничка настава, Книги, Култура, Куриозитети, Литература, Музика | Tagged , , , | Leave a comment

м-р Андреја Стојковски, Претседател на Македонскиот центар за европско образование (МЦЕО), гостин за клиничка настава по шпански јазик и цивилизација на ФСЈ

На 12 март 2015 година пред студентите по шпанска цивилизација од ФСЈ во рамките на клиничката настава предавање одржа г-дин Андреја Стојковски, магистер од областа на правото на Европската Унија на престижниот Универзитет “Карлос III” во Мадрид (Кралство Шпанија) со богато … Continue reading

Posted in Јазик во струката, Активности, Деловен јазик, Европска Унија, Клиничка настава, Општество | Tagged , , , , , | Leave a comment

Предавање на г-ѓа Грејс Макупа од Мировниот Корпус на ФСЈ во Струмица

На ден 20.05.2014 во просториите на Фон Универзитетот во Струмица на покана на лектор м-р Натка Јанкова се одржа предавање во склоп на клиничка настава предвидена во пограмата за работа на Факултетот за странски јазици. Предавањето на кое присуствуваа и … Continue reading

Posted in Активности, Клиничка настава, Култура | Tagged , , , , | Leave a comment

Предавање на д-р Џејмс Вилис од Мировниот Корпус во РМ

Се известуваат сите студенти на Факултетот за странски јазици дека на 27.03.2014 година (четврток) со почеток во 12 часот во просторија 315 во рамките на клиничка настава предавање ќе одржи д-р Џејмс Вилис, претставник на Мировниот Корпус во РМ, на … Continue reading

Posted in Бизнис, Клиничка настава, Комуникологија | Tagged , , , , | Leave a comment

Експертско предавање на м-р Анета Смит Гулева, директор на ЦЕСОР

На 25.04.2013 година на Факултетот за странски јазици гостин за клиничка настава по француски јазик беше м-р Анета Смит Гулева, директор на Центарот за економски и социјални истражувања (ЦЕСОР) кој работи на европски проекти за решавање на слабостите на пазарот … Continue reading

Posted in Активности, Бизнис, Европска Унија, Клиничка настава, Практика | Tagged , , , , | Leave a comment