Tag Archives: комуникација

Сте размислувале ли некогаш за јазикот на тишината? ~ Историја на знаковниот јазик ~

Откако неодамна го гледав извонредниот филм The Piano, кој топло би го препорачал на сите оние кои сé уште не го имаат гледано, останав инспириран да напишам збор-два за историјата на јазикот на тишината ( знаковниот јазик ). Постои една … Continue reading

Posted in Комуникологија, Лингвистика | Tagged , , , , | 1 Comment

Нови времиња – нов израз?

НОВИ ВРЕМИЊА – НОВ ИЗРАЗ? (за некои нови масмедијални и интерперсонални комуникати)   Денес веќе сите знаеме дека Интернетот како најраширен електронски комуникациски медиум и, се разбира, како датабаза на информации и извор на забава – нуди неограничени можности за … Continue reading

Posted in Комуникологија | Tagged , , , | Leave a comment