Tag Archives: Летна школа

Престој во срцето на Шпанија

Шпанскиот јазик денес е мајчин јазик на околу 350 милиони луѓе низ светот, a повеќе од 100 милиони го зборуваат како втор јазик. Љубовта кон овој јазик и забележителниот напредок при неговото изучување коj го постигнав во изминативе две години … Continue reading

Posted in Забава, Култура, Курсеви, Образование | Tagged , , , , , , , , , , | Leave a comment

Hansen Summer Institute on Leadership and International Cooperation

The Hansen Summer Institute on Leadership and International Cooperation is an exciting international program funded by a generous grant from the Fred J. Hansen Foundation. Five Hansen Summer Institutes took place in San Diego, California in July 2007, 2008, 2009, … Continue reading

Posted in Бизнис, Образование, Стипендии и семинари | Tagged , , , , | Leave a comment

Меѓународна летна школа и забава во Франција!

Доколку некогаш сте се запрашале какви сè тајни крие Франција, сè што можеме да ви кажеме е дека секој човек во животот треба да ја има таа шанса барем еднаш да ја види со свои очи прекрасната Нормандија каде има историја … Continue reading

Posted in Активности, Забава, Култура, Стипендии и семинари | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment

Стипендии за летна школа по германски јазик во Баварија (Р. Германија)

Сите заинтересирани студенти од Босна, Србија, Словенија, Македонија, Хрватска и Украина може да конкурираат за стипендии за тринеделна летна школа во Баварија (Р.Германија). Грантот ги покрива во целост трошоците за часови, сместување и храна (не покрива патни трошоци и осигурување). … Continue reading

Posted in Стипендии и семинари | Tagged , , | Leave a comment

Регионална летна школа ЕЛСА – Пореч (Р. Хрватска)

Министерството за образование и наука на Република Македонија известува дека невладината организација ЕЛСА од Р. Хрватска што се занимава со воспоставување и развој на соработката меѓу хрватските студенти и нивни колеги од други држави и оваа година ќе ја организира … Continue reading

Posted in Европска Унија, Стипендии и семинари | Tagged , , , , , | Leave a comment