Tag Archives: лингва франка

Последната Лингва Франка од Николас Остлер

                   Пред сè неколку зборови за оние кои не се запознаени со овој термин – лингва франка (итал. lingua franca) е јазик што наоѓа систематска примена кај општењето помеѓу луѓе од различни … Continue reading

Posted in Куриозитети, Лингвистика | Tagged , , | Leave a comment