Tag Archives: музика

Бела ноќ 2013 – сплет на поезија, музика и пиротехника

Бела ноќ (Бе́лые но́чи) е фестивал на уметноста и културата кој првобитно се одржувал во текот на целото лето во Санкт Петербург (Русија) и му бил инспирација на градоначалникот на Париз на 5 октомври 2001 година да организира целовечерна ноќна прошетка низ улиците … Continue reading

Posted in Активности, Забава, Култура, Литература | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

Дестинација Шпанија

Преку 50 милиони туристи кои ја посетуваат Шпанија секоја година се воодушевени од културата на оваа прекрасна земја на уметноста, музиката, архитектурата, богатата гастрономија, ноќниот живот и неверојатната природа. Запознајте ги нејзините убавини преку серија видеа во time-lapse техника кои … Continue reading

Posted in Култура | Tagged , , , , , , , , , , | Leave a comment