Tag Archives: образование

Денови на образование и кариера 2015!

Posted in Бизнис, Образование | Tagged , | Leave a comment

Престој во срцето на Шпанија

Шпанскиот јазик денес е мајчин јазик на околу 350 милиони луѓе низ светот, a повеќе од 100 милиони го зборуваат како втор јазик. Љубовта кон овој јазик и забележителниот напредок при неговото изучување коj го постигнав во изминативе две години … Continue reading

Posted in Забава, Култура, Курсеви, Образование | Tagged , , , , , , , , , , | Leave a comment

Кариерен Експо 2014

Утре (14.11.2014, петок) во Националната универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ од 12-18:00 часот ќе се одржи вториот по ред Кариерен Експо во организација на Младинскиот совет на амбасадата на САД. Во прилог агендата на работилници од НВО секторот, а на … Continue reading

Posted in Бизнис, Вработување, Интервју, Конкурси | Tagged , , , | Leave a comment

International Conference on Transnational Academic Spaces

International Conference at Bielefeld University, Germany Transnational Academic Spaces Date: 27 March 2015 Deadline: January 09, 2015 Open to: international applicants Organizers: Başak Bilecen and Christof Van Mol Keynote Speaker: Prof. Russell King, University of Sussex Since several years, the … Continue reading

Posted in Конференција, Образование | Tagged , , , | Leave a comment

CampusFrance & CampusBourses

Денес започна првата колоквиумска недела во зимскиот семестар на додипломските студии, но и покрај тоа што фокусот е на учење сепак некои студенти решија да направат многу, многу, многу кратка пауза 🙂 и да го посетат Саемот на студии во … Continue reading

Posted in Образование, Стипендии и семинари | Tagged , , , , , | Leave a comment

MOOC (Massive Open Online Courses) en français !

FUN est une plateforme de MOOC (Massive Open Online Courses, en français « Cours en ligne ouverts à tous ») mise à disposition des établissements de l’enseignement supérieur français et de leurs partenaires académiques dans le monde entier. Lancée par … Continue reading

Posted in Бизнис, Деловен јазик, Европска Унија, Курсеви, Образование | Tagged , | Leave a comment

International Scholarship Programme ENS Cachan Paris (France)

http://www.ens-cachan.fr/version-anglaise/profiles/coming-to-the-ens-cachan-students/ens-cachan-international-scholarship-programme-2014-2015-187862.kjsp Terms and Conditions Application Form (Наташа Алексоска)

Posted in Бизнис, Деловен јазик, Лингвистика, Образование, Стипендии и семинари | Tagged , , , , , , , , , | Leave a comment

Free Online Global Education Conference

Deadline: 15 November 2013 Open to: worldwide individuals submitting a presentation proposal Venue: 18-22 November 2013, online event The conference will be free to attend! The fourth annual Global Education Conference is a free week-long online event bringing together educators … Continue reading

Posted in Јазици и технологии, Конференција, Образование | Tagged , , , | Leave a comment