Tag Archives: Пабло Пикасо

„Глава на жена“ – маестрално дело на Пикасо во Македонија непознато за јавноста

Оригиналната слика на Пабло Пикасо – „Глава на жена“ – подарена од шпанскиот мајстор-сликар, никогаш не видела дневна светлина. Градот Скопје ја поседува уште од 1963-та година. Пикасо, трогнат од трагичниот земјотрес кој го погоди македонскиот главен град, ни подари … Continue reading

Posted in Култура | Tagged , , , , , | Leave a comment