Tag Archives: патување

Престој во срцето на Шпанија

Шпанскиот јазик денес е мајчин јазик на околу 350 милиони луѓе низ светот, a повеќе од 100 милиони го зборуваат како втор јазик. Љубовта кон овој јазик и забележителниот напредок при неговото изучување коj го постигнав во изминативе две години … Continue reading

Posted in Забава, Култура, Курсеви, Образование | Tagged , , , , , , , , , , | Leave a comment

Зграби ја можноста! ЕВС инфо сесија

Европскиот волонтерски сервис (ЕВС), преку Клучна акција 1 – од програмата Еразмус+ на Европската комисија – им овозможува на младите луѓе на возраст од 18 до 30 год. да вршат волонтерска служба за период од 2 до 12 месеци во некоја од … Continue reading

Posted in Активности, Европска Унија, Култура | Tagged , , , , , | Leave a comment

Конкурс за студенти: “Патуваме во Европа 2013”

Бидете Европски турист!  Невладината организација МОСТ распишува конкурс за 12 студенти од Македонија кои преку патување директно ќе се запознаат со демократските вредности, навики и култури на земјите од Европа и ќе ги промовираат и доближат тие вредности во Македонија. Во исто … Continue reading

Posted in Европска Унија, Конкурси | Tagged , , , , | Leave a comment