Tag Archives: Практика

Едукативна посета на Европскиот центар за модерни јазици при Советот на Европа (Грац, Австрија)

Во февруари 2019 година реализирав едукативна посета на Европскиот центар за модерни јазици при Советот на Европа со седиште во Грац (Австрија), институција задолжена за промовирање на квалитетно јазично образование во Европа со увереност дека јазичната и културната разноликост ги … Continue reading

Posted in Активности, Европска Унија, Интервју, Истражување, Конкурси, Образование, Практика, Uncategorized | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment

Кариерен Експо 2014

Утре (14.11.2014, петок) во Националната универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ од 12-18:00 часот ќе се одржи вториот по ред Кариерен Експо во организација на Младинскиот совет на амбасадата на САД. Во прилог агендата на работилници од НВО секторот, а на … Continue reading

Posted in Бизнис, Вработување, Интервју, Конкурси | Tagged , , , | Leave a comment

Пракса во Македонија2025

Македонија2025 e невладина организација основана во 2007 година, со канцеларии во Канада, САД и Македонија, која работи на промовирање на економскиот развој на земјата како и нудење на образовни програми и можности за пракса за млади проактивни луѓе. Главни цели … Continue reading

Posted in Практика | Tagged , , | Leave a comment

AIESEC Skopje Global Talent Internship Program

http://www.aiesecskopje.org.mk/ (Natasha Aleksoska)

Posted in Практика | Tagged , | Leave a comment

Отворен ден во ПроКредит Банка

(Наташа Алексоска)

Posted in Бизнис, Вработување, Деловен јазик | Tagged , | Leave a comment

Програма за двомесечна практика во ЕУ Инфоцентар!

Се известуваат апсолвентите и постдипломците од насоката Странски јазици и бизнис кои имаат познавања од областа на економијата, правото и евроинтегративните процеси дека ЕУ Инфоцентарот во рамките на мисијата на Европската Унија во Р. Македонија воведува можности за двомесечна практика … Continue reading

Posted in Бизнис, Деловен јазик, Европска Унија, Конкурси, Практика | Tagged , , | Leave a comment

Супер платена практика во Европскиот центар за модерни јазици при Советот на Европа!

Во рамките на програмата Учење преку јазици 2012-2015 Европскиот центар за модерни јазици во Грац распишува конкурс за практикант за периодот од 1 октомври до 23 декември 2013 година. Кандидатот треба да е дипломиран студент или постдипломец од земја членка на Советот … Continue reading

Posted in Европска Унија, Конкурси, Практика | Tagged , , , , | Leave a comment

Практика во Barcelona Royal Cercle of Arts

Студенти кои се заинтересирани за уметност и култура, а кои имаат основни познавања од шпански, француски или италијански јазик може да го погледнат конкурсот и да го контактираат организаторот за детално да се информираат за сите аспекти на практиката во Barcelona Royal Cercle … Continue reading

Posted in Практика | Tagged , , , | Leave a comment

Платена практика во Европскиот центар за модерни јазици при Советот на Европа

Европскиот центар за модерни јазици во Грац (Австрија) им помага на 34 земји членки да ги имплементираат јазичните политики. Два пати во годината оваа институција на Советот на Европа објавува повик за практика во времетраење од 6 месеци. Практикантите треба … Continue reading

Posted in Европска Унија, Практика | Tagged , , , | Leave a comment

Практика во Комитетот на регионите на Европската Унија во Брисел

Секоја година Комитетот за регионалните и локалните претставници на Европската Унија нуди практики во траење од 5 месеци: пролетна сесија (16.02-15.07) и  зимска сесија (16.09 -15.02). Следен рок за пријавување е 31 март 2013 година. Практикантот треба да биде жител … Continue reading

Posted in Бизнис, Европска Унија, Практика | Tagged , , , , , | Leave a comment