Tag Archives: предавање

Циклус предавања за студии во САД

(Наташа Алексоска)

Posted in Активности, Стипендии и семинари, обука, предавање | Tagged , | Leave a comment

Салвадор Дали: икона на надреализмот

Група студенти по шпански јазик на покана на Амбасадата на Шпанија и Делегацијата на ЕУ во РМ, а по повод одбележувањето на 9 мај, Денот на Европа, и 25 години од смртта на ексцентричниот гениј Салвадор Дали, присуствуваа на предавањето … Continue reading

Posted in Активности, Култура, Литература, Уметност, Филм | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Гостување на предавањето на Г-ѓа Гаел Перјо Валеро

Студентите по француски јазик на бизнис насоката на ФСЈ и на Факултетот за правни и Факултетот за политички науки при ФОН на 14.11.2013 година гостуваа на предавањето на Г-ѓа Гаел Перјо Валеро, истражувач во Институтот за меѓународни и стратегиски односи од Париз, кое се одржа … Continue reading

Posted in Активности, Бизнис, Деловен јазик, Европска Унија | Tagged , , , , , , , , , , , | Leave a comment