Tag Archives: применета лингвистика

Прво место за Стефанија Темелковска на ораторската вечер “д-р Иво Пухан 2014”

Стефанија Темелковска, стипендист на додипломските и магистрант на постдипломските студии по применета лингвистика на Факултетот за странски јазици (ФСЈ) при ФОН Универзитетот и студент во петта година на студиите по односи со јавност на Правниот факултет при УКИМ е победник на осумнаесетата Ораторска … Continue reading

Posted in Комуникологија, Лингвистика, Награди | Tagged , , , , , | Leave a comment

Електронски зборник на трудови од Меѓународната конференција за применета лингвистика “Практиката во јазикот, јазикот во практика (ПЈЈП)” – Факултет за странски јазици (ФОН Универзитет)

Ги известуваме сите ценети домашни и странски учесници на Меѓународната конференција за применета лингвистика “Практиката во јазикот, јазикот во практика (ПЈЈП)”  која се одржа на 7 и 8 јуни 2013 година на Факултетот за странски јазици при Универзитетот ФОН, сите автори на … Continue reading

Posted in Конференција | Tagged , , , , | Leave a comment

Меѓународна конференција за применета лингвистика 2013!

На 7 и 8 јуни 2013 година на Факултетот за странски јазици при ФОН Универзитетот се одржа Меѓународната конференција за применета лингвистика 2013 под наслов Јазикот во практиката, практиката во јазикот на теми од областа на јазикот и културата, наставните методи, … Continue reading

Posted in Активности, Конференција | Tagged , , | Leave a comment

Корегирана програма за конференцијата

Се известуваат учесниците и гостите на Меѓународната конференција за применета лингвистика 2013 која ќе се одржи на 7 и 8 јуни на нашиот факултет дека направивме многу мали измени кои засегаат само неколку учесници (кои индивидуално се известени), но во … Continue reading

Posted in Конференција | Tagged , , , | Leave a comment

Програма на конференцијата

Ги известуваме сите пријавени учесници дека е изготвена Програмата на Конференција за применета лингвистика 2013 под наслов Практиката во јазикот, јазикот во практиката која на 7 и 8 јуни ќе се одржи на Факултетот за странски јазици при Универзитетот ФОН. Сите прашања … Continue reading

Posted in Конференција | Tagged , , , , | Leave a comment

Започна регистрацијата за Конференцијата за применета лингвистика!!!

Се известуваат сите учесници со прифатен апстракт и сите други заинтересирани за присуство на Конференцијата за применета лингвистика на Факултетот за странски јазици дека може да извршат регистрација со помош на приложениот формулар.  Краен рок за регистрирање е 15 мај 2013 … Continue reading

Posted in Конференција, Лингвистика, Соопштенија | Tagged , , | Leave a comment

Конференција за применета лингвистика на ФСЈ на ФОН

Целта на конференцијата е да се претстават и да се споделат трудови, проекти, искуства и сознанија од пошироката област на применетата лингвистика и да се поттикне националната и меѓународната соработка помеѓу експертите од областа на јазикот и комуникацијата. ​ Ги … Continue reading

Posted in Комуникологија, Конференција, Култура, Лексикологија, Лингвистика, Практика, Превод, Uncategorized | Tagged , , | 2 Comments