Tag Archives: Семинар

Preparing Global Leaders Institute 2014

Applications for Preparing Global Leaders Institute are now open. The Preparing Global Leaders Institute (PGLI) is a premiere international educational program for the best students and young professionals in the world. Preparing Global Leaders Institute will take place in Struga and … Continue reading

Posted in Бизнис, Конкурси, Стипендии и семинари | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Седумдневен семинар во Торес Новас (Португалија)

Младинската организација Fajudis под закрила на програмата Млади во акција  од 28 октомври до 04 ноември 2013 година организира семинар за промоција на здрави животни навики и интеркултурна размена во малото градче Торес Новас во регионот Сантарем во Португалија наменет за по 5 млади на возраст … Continue reading

Posted in Конкурси, Култура | Tagged , , , , | Leave a comment

Семинар во Тирана (Албанија)

На почетокот на мај се одржа семинарот YCC – Youth, Culture, Conflict во главниот град на Албанија, Тирана како дел од програмата Млади во акција. Добивме можност да ја претставуваме Македонија благодарение на невладината организација PEL – Асоцијација за напредок, едукација … Continue reading

Posted in Активности, Конкурси, Култура | Tagged , , , , | Leave a comment

Седумдневен семинар Mosaic of Youth Participation во Подградец (Р.Албанија)

Сите заинтересирани студенти можe да конкурираат за седумдневниот семинар Mosaic of Youth Participation кој ќе се одржи во Подргадец (Р. Албанија) во периодот од 9-16 март 2013 година. Организаторите информираат дека има уште 2 слободни места за претставници од Македонија. Основните информации … Continue reading

Posted in Бизнис, Стипендии и семинари, Uncategorized | Tagged , | Leave a comment

Семинар во Букурешт (Романија)

Голема благодареност до Association for progress, education and lobbying – PEL  http://www.pel.mk/  кои ни ја доставија информацијата за отворениот повик за СЕМИНАР во Букурешт (Романија) од 3-9 март 2013 година на кој може да конкурираат заинтересирани студенти од насоката Странски јазици и бизнис. Семинарот … Continue reading

Posted in Бизнис, Европска Унија, Стипендии и семинари | Tagged , , , | Leave a comment