Tag Archives: Скопје

Распореди за настава на ФСЈ во летниот семестар 2015/16 година

РАСПОРЕД ФСЈ летен 2015-16 Скопје РАСПОРЕД ФСЈ летен 2015-16 Струмица РАСПОРЕД ФСЈ летен 2015-16 Струга РАСПОРЕД ФСЈ втор циклус летен 2015-16 (Факултет за странски јазици – ФСЈ)  

Posted in Соопштенија, Uncategorized | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

10-ка! Јубилејно издание на Фестивалот на новиот германски филм!

Фестивалот на новиот германски филм под покровителство на Амбасадата на Сојузна Република Германија во Р. Македонија оваа година го одржува своето јубилејно 10-то издание! Во чест на оваа годишнина, филмовите ќе бидат прикажани во уште еден град во Македонија. Освен … Continue reading

Posted in Активности, Забава, Култура, Филм | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Распоред за настава на ФСЈ во зимскиот семестар 2014/15

Редовната настава на Факултетот за странски јазици на прв циклус во Скопје започнува во среда 24 септември 2014 година, а во одделенијата во Струмица и Струга во понеденик 29 септември 2014 година. Во прилог ги објавуваме распоредите за настава: РАСПОРЕД … Continue reading

Posted in Соопштенија | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Започнува седмиот француски филмски фестивал!

Со вчерашната проекција на комедијата Quai d`Orsay (6 номинации и 3 награди Цезар) која со многу, многу хумор и интелигентни дијалози прикажа што се случува зад кулисите во Министерството за надворешни работи на Франција кога со него раководи посебен министер во … Continue reading

Posted in Активности, Култура, Филм | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment