Tag Archives: стипендии

САЕМ НА СТУДИИ ВО ФРАНЦИЈА 2015 / SALON DES ÉTUDES EN FRANCE 2015

ЦЕЛИ ПОВИСОКО, СТИГНИ ПОДАЛЕКУ, СТУДИРАЈ ВО ФРАНЦИЈА! 30 француски универзитети присутни на семот за студии во Франција!Презентација на новата програма за пракса во француски компании! Сите процедури за упис, за студиските програми, програмите за стипендии достапни директно од претставниците на … Continue reading

Posted in Активности, Меѓународни студии, стипендии | Tagged , , , , , | Leave a comment

Стипендии за втор и трет циклус на Министерството за образование и наука на РМ

Конкурс за доделување стипендии „Борис Трајковски” за студии од втор циклус за извршната МБА програма на универзитетот Шефилд за академската 15/16 Конкурс за доделување стипендии за академски студии од трет циклус во странство за академската 2015/2016 година http://stipendii.mon.gov.mk/ (Факултет за … Continue reading

Posted in стипендии | Tagged | Leave a comment

Centre universitaire francophone de l’Université de Szeged

MASTER EN ÉTUDES INTERNATIONALES, Spécialité en études européennes Le Master en études internationales, proposé par la Faculté de droit et des sciences politiques de l’Université de Szeged est une formation d’excellence, gérée par l’Institut d’études internationales et régionales. Il est intégralement … Continue reading

Posted in Деловен јазик, Европска Унија, Конкурси, Меѓународни студии, Образование, стипендии | Tagged , , , , , | Leave a comment

CampusFrance & CampusBourses

Денес започна првата колоквиумска недела во зимскиот семестар на додипломските студии, но и покрај тоа што фокусот е на учење сепак некои студенти решија да направат многу, многу, многу кратка пауза 🙂 и да го посетат Саемот на студии во … Continue reading

Posted in Образование, Стипендии и семинари | Tagged , , , , , | Leave a comment

International Scholarship Programme ENS Cachan Paris (France)

http://www.ens-cachan.fr/version-anglaise/profiles/coming-to-the-ens-cachan-students/ens-cachan-international-scholarship-programme-2014-2015-187862.kjsp Terms and Conditions Application Form (Наташа Алексоска)

Posted in Бизнис, Деловен јазик, Лингвистика, Образование, Стипендии и семинари | Tagged , , , , , , , , , | Leave a comment

Стипендии за меѓународниот универзитет SciencesPo.

SciencesPo. е врвен универзитет со фокус на меѓународни студенти кои доаѓаат од 150 земји во светот и сочинуваат 42% од студентското тело. 21% од студентите се стипендисти! Некои студиски програми се следат во целост на англиски јазик, а во програмите постои … Continue reading

Posted in Бизнис, Деловен јазик, Европска Унија, Истражување, Конкурси, Образование, Стипендии и семинари | Tagged , , , , , , , , , , | Leave a comment

Саем на студии во Франција 2013! Salon des Études en France 2013!

Саем на студии во Франција 2013! Salon des Études en France 2013! Се известуваат сите студенти дека Францускиот Институт од Скопје и мрежата за стипендии Campus France организираат “Саем на студии во Франција 2013” кој ќе се одржи на 8 ноември (петок) од … Continue reading

Posted in Бизнис, Европска Унија, Стипендии и семинари | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment

Стипендии за лингвистика на McMaster University во Канада

McMaster University од Хамилтон, Онтарио (Канада) објави конкурс за стипендии за втор и трет циклус на студии од областа на лингвистиката. Краен рок за доставување на документацијата е 20 декември 2013 година. Поконкретни информации може да се најдат во повикот и … Continue reading

Posted in Конкурси, Лингвистика, Стипендии и семинари | Tagged , , , , , | Leave a comment

Кампања “И во Македонија се може”: пишување есеј на ФСЈ

Сакаме да ги известиме сите кандидати кои се пријавија на Факултетот за странски јазици во кампањата за стипендии “И во Македонија се може” за основните елементи на кои треба да обрнат внимание при пишувањето есеј. Повеќе информации во документот во прилог: Пишување есеј (Факултет … Continue reading

Posted in Активности, Конкурси, Соопштенија, Стипендии и семинари | Tagged , , , | Leave a comment

Европски летен универзитет во Шегед (Унгарија)

Европскиот центар за студии при Универзитетот Шегед во Унгарија, врвен европски образовен и научен центар закитен со Нобелова награда, известува дека од 1 до 6 јули 2013 година го организира петтиот Европски летен универзитет на темата „Европската Унија и нејзините соседи” (“Union Européenne … Continue reading

Posted in Европска Унија, Конкурси, Стипендии и семинари | Tagged , , , , | Leave a comment