Tag Archives: Странски јазици и Бизнис

Програма за двомесечна практика во ЕУ Инфоцентар!

Се известуваат апсолвентите и постдипломците од насоката Странски јазици и бизнис кои имаат познавања од областа на економијата, правото и евроинтегративните процеси дека ЕУ Инфоцентарот во рамките на мисијата на Европската Унија во Р. Македонија воведува можности за двомесечна практика … Continue reading

Posted in Бизнис, Деловен јазик, Европска Унија, Конкурси, Практика | Tagged , , | Leave a comment

Семинар во Букурешт (Романија)

Голема благодареност до Association for progress, education and lobbying – PEL  http://www.pel.mk/  кои ни ја доставија информацијата за отворениот повик за СЕМИНАР во Букурешт (Романија) од 3-9 март 2013 година на кој може да конкурираат заинтересирани студенти од насоката Странски јазици и бизнис. Семинарот … Continue reading

Posted in Бизнис, Европска Унија, Стипендии и семинари | Tagged , , , | Leave a comment

 Analytica – thinking laboratory Ги известувам сите студенти на Факултетот за странски јазици, а посебно студентите на насоката Странски јазици и бизнис за отворен конкурс за платени практиканти (лимитирани фондови) за периодот 11 март – 10 јуни 2013 година во Analytica – … Continue reading

Link | Posted on by | Tagged , | Leave a comment

Практика во Амбасадата на Кралство Холандија

Студентите на постдипломски студии и студентите од IV година на додипломски студии првенствено на насоката Странски јазици и бизнис може да аплицираат на отворениот конкурс за ангажирање на практикант/-ка во периодот од 1 март до 1 септември 2013 година од страна на Амбасадата на … Continue reading

Posted in Бизнис, Европска Унија, Практика | Tagged , , , , , , , | Leave a comment