Tag Archives: филм

Ciné-club français “L’ Affaire SK-1”

                              (Natasha Aleksoska)

Posted in Активности, Култура, Филм, Uncategorized | Tagged , , | Leave a comment

ОКТОМВРИ: “Диви приказни”

На 29 октомври 2015 година во рамките на наставата се одржа првата филмска проекција во едукативни цели од една јазично-културна иницијатива која со студентите ја нарековме “Заедно гледаме филм на ФОН” со цел да го збогатиме студентското секојдневие, да стекнеме … Continue reading

Posted in Активности, Забава, Култура | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

Skopje Film Festival 2015

http://www.skopjefilmfestival.com.mk/ (Natasha Aleksoska)

Posted in Култура, Филм | Tagged ,

10-ка! Јубилејно издание на Фестивалот на новиот германски филм!

Фестивалот на новиот германски филм под покровителство на Амбасадата на Сојузна Република Германија во Р. Македонија оваа година го одржува своето јубилејно 10-то издание! Во чест на оваа годишнина, филмовите ќе бидат прикажани во уште еден град во Македонија. Освен … Continue reading

Posted in Активности, Забава, Култура, Филм | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Фестивал на новиот германски филм

Оваа година по 9-ти пат се одржува Фестивалот на новиот германски филм под покровителство на Амбасадата на Сојузна Република Германија во Р. Македонија. На програмата се наоѓаат 14 филма за сечиј вкус, меѓу кои и одличните „Големиот сон“ (Der ganz … Continue reading

Posted in Забава, Култура, Филм | Tagged , , , , | Leave a comment

Поздрав од Митровица

За време на зимскиот распуст имав можност да бидам дел од интернационалната програма наречена Зимски Универзитет во Митровица 2013. Toa e програма која овозможува продлабочување на знаењата, подобрување на комуникациските вештини, дружење со стотина студенти кои доаѓаат од различни краеви … Continue reading

Posted in Активности, Конкурси, Стипендии и семинари | Tagged , , , , , | Leave a comment

Франкофонска пролет!

Франкофонската пролет 2013 започна со еден прекрасен мултимедијален проект на фотографии, слики, филм, музика, книжевност и танц под наслов “Франкофонија Планетариум” на академскиот сликар Киро Урдин кој дипломирал на Академијата на пластични уметности во Париз и на Академијата за режија во … Continue reading

Posted in Активности, Култура | Tagged , , , , , , | Leave a comment