Tag Archives: ФОН Универзитет

Електронски зборник на трудови од Меѓународната конференција за применета лингвистика “Практиката во јазикот, јазикот во практика (ПЈЈП)” – Факултет за странски јазици (ФОН Универзитет)

Ги известуваме сите ценети домашни и странски учесници на Меѓународната конференција за применета лингвистика “Практиката во јазикот, јазикот во практика (ПЈЈП)”  која се одржа на 7 и 8 јуни 2013 година на Факултетот за странски јазици при Универзитетот ФОН, сите автори на … Continue reading

Posted in Конференција | Tagged , , , , | Leave a comment

Преку „Фабрика на знаење“ до заштита на приватноста

            Дали знаевте дека постои закон за поставување камера на јавно место и снимање? Дека постои казна доколку Ви побараат копија од лична карта? Дека Ваша фотографија може да се користи само со Ваша претходна согласност? … Continue reading

Posted in Активности, Бизнис, Конкурси, Практика | Tagged , , , , | Leave a comment

¡Hablo la lengua de Cervantes!

На 23 април во целиот свет се празнува Денот на Сервантес, во чест на авторот на капиталното дело “Дон Кихот”. Факултетот за странски јазици во соработка со секцијата за култура на Амбасадата на Кралство Шпанија во Скопје распишува литературен конкурс: … Continue reading

Posted in Активности, Конкурси, Литература | Tagged , , , , , | Leave a comment