Tag Archives: француски јазик и култура

20 mars: Journée internationale de la Francophonie

(Дарко Ѓорѓијовски)

Posted in Култура | Tagged | Leave a comment

Високо, високо образование! Саем на студии во Франција!

Под мотото Искачете ги скалите на успехот! и оваа година Espace Campus France ќе организира Саем на студии во Франција на 10 ноември во периодот од 10-18 часот во Домот на АРМ во Скопје. Саемот им овозможува на учениците и на студентите, на … Continue reading

Posted in Активности, Конкурси, Образование, Стипендии и семинари | Tagged , , , , | Leave a comment

MOOC (Massive Open Online Courses) en français !

FUN est une plateforme de MOOC (Massive Open Online Courses, en français « Cours en ligne ouverts à tous ») mise à disposition des établissements de l’enseignement supérieur français et de leurs partenaires académiques dans le monde entier. Lancée par … Continue reading

Posted in Бизнис, Деловен јазик, Европска Унија, Курсеви, Образование | Tagged , | Leave a comment

Кога праксата станува возбудлива авантура. Незаборавно лето во Прованса (Франција)

Велат дека важен извор на знаење е искуството. Воден од една ваква максима одлучив да го збогатам моето животно искуство и да заминам на пракса во земјата на литературата, љубовта, виното и романсата – Франција. Тргнувајќи од мојата доживотна фасцинација … Continue reading

Posted in Бизнис, Забава, Култура, Образование, Практика | Tagged , , , , , | 1 Comment

Меѓународна летна школа и забава во Франција!

Доколку некогаш сте се запрашале какви сè тајни крие Франција, сè што можеме да ви кажеме е дека секој човек во животот треба да ја има таа шанса барем еднаш да ја види со свои очи прекрасната Нормандија каде има историја … Continue reading

Posted in Активности, Забава, Култура, Стипендии и семинари | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment

15 дневен летен кампус по француски јазик и култура на INSА (Франција)

Зошто Руан во Нормандија? Руан е прекрасен град на реката Сена во срцето на Нормандија, најзелениот регион во Франција на само еден час од престолнината Париз и од Атланскиот океан. Руан е познат како еден од најголемите и најпросперитетни градови … Continue reading

Posted in Конкурси, Култура, Стипендии и семинари | Tagged , , , , , , , , , , , | Leave a comment