Tag Archives: ФСЈ

Распореди за настава на ФСЈ во летниот семестар 2015/16 година

РАСПОРЕД ФСЈ летен 2015-16 Скопје РАСПОРЕД ФСЈ летен 2015-16 Струмица РАСПОРЕД ФСЈ летен 2015-16 Струга РАСПОРЕД ФСЈ втор циклус летен 2015-16 (Факултет за странски јазици – ФСЈ)  

Posted in Соопштенија, Uncategorized | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

Термини за консултации во зимски 2015-16 на ФСЈ

Image | Posted on by | Tagged , , , , | Leave a comment

Упатство за изработка на дипломски труд на ФСЈ

Упатство за изработка на дипломски работи-ФСЈ (Факултет за странски јазици)

Posted in Соопштенија | Tagged , , | Leave a comment

Распореди за настава на ФСЈ во летниот семестар на академска 2014/15 година

Се известуваат сите студенти и наставниот кадар на Факултетот за странски јазици дека во понеделник на 16.02.2015 година започнува редовната настава во летниот семестар на академската 2014/15 година според следните распореди: РАСПОРЕД за настава на ФСЈ I и II циклус … Continue reading

Posted in Соопштенија | Tagged , , | Leave a comment

Распоред за настава на ФСЈ во зимскиот семестар 2014/15

Редовната настава на Факултетот за странски јазици на прв циклус во Скопје започнува во среда 24 септември 2014 година, а во одделенијата во Струмица и Струга во понеденик 29 септември 2014 година. Во прилог ги објавуваме распоредите за настава: РАСПОРЕД … Continue reading

Posted in Соопштенија | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Корегирана програма за конференцијата

Се известуваат учесниците и гостите на Меѓународната конференција за применета лингвистика 2013 која ќе се одржи на 7 и 8 јуни на нашиот факултет дека направивме многу мали измени кои засегаат само неколку учесници (кои индивидуално се известени), но во … Continue reading

Posted in Конференција | Tagged , , , | Leave a comment

Програма на конференцијата

Ги известуваме сите пријавени учесници дека е изготвена Програмата на Конференција за применета лингвистика 2013 под наслов Практиката во јазикот, јазикот во практиката која на 7 и 8 јуни ќе се одржи на Факултетот за странски јазици при Универзитетот ФОН. Сите прашања … Continue reading

Posted in Конференција | Tagged , , , , | Leave a comment

Кампања “И во Македонија се може”: пишување есеј на ФСЈ

Сакаме да ги известиме сите кандидати кои се пријавија на Факултетот за странски јазици во кампањата за стипендии “И во Македонија се може” за основните елементи на кои треба да обрнат внимание при пишувањето есеј. Повеќе информации во документот во прилог: Пишување есеј (Факултет … Continue reading

Posted in Активности, Конкурси, Соопштенија, Стипендии и семинари | Tagged , , , | Leave a comment

Проект на Институтот за македонски јазик

Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ – Скопје организира проект: „Јазично планирање и јазичните политики во РМ“. Во рамките на овој проект една од централните теми за проучување претставува статусот на јазиците што се зборуваат во Република Македонија. За таа цел, … Continue reading

Posted in Соопштенија | Tagged , , | Leave a comment

¡Hablo la lengua de Cervantes!

На 23 април во целиот свет се празнува Денот на Сервантес, во чест на авторот на капиталното дело “Дон Кихот”. Факултетот за странски јазици во соработка со секцијата за култура на Амбасадата на Кралство Шпанија во Скопје распишува литературен конкурс: … Continue reading

Posted in Активности, Конкурси, Литература | Tagged , , , , , | Leave a comment