Tag Archives: Хобит

Џон Толкин- извонредниот писател, лингвист и креатор на мистичниот јазик на Вилениците

Не верувам дека денес постои човек кој не прочитал барем една книга од познатата трилогија ,,Господар на прстените’’ или пак не ги гледал истоимените филмувани верзии без притоа да биде заведен од еден потполно интригантен сегмент кој во невидени размери … Continue reading

Posted in Куриозитети | Tagged , , , , , | 1 Comment