Tag Archives: јазици

International Scholarship Programme ENS Cachan Paris (France)

http://www.ens-cachan.fr/version-anglaise/profiles/coming-to-the-ens-cachan-students/ens-cachan-international-scholarship-programme-2014-2015-187862.kjsp Terms and Conditions Application Form (Наташа Алексоска)

Posted in Бизнис, Деловен јазик, Лингвистика, Образование, Стипендии и семинари | Tagged , , , , , , , , , | Leave a comment

10 најтешки светски јазици

Позната веб страница која се занимава со рангирање на сè и сешто, објавила листа на најтешки светски јазици за учење. Трн во око на странците им се главно јазиците од далечниот исток, како и словенските и балканските јазици. На врвот … Continue reading

Posted in Забава | Tagged , , | Leave a comment

Верувале или не – млад полиглот кој зборува неверојатни 20 јазици

Тим Донер зборува повеќе јазици отколку што има години. Неговата способност со неверојатна брзина и умешност да се справува со завиден број јазици истовремено му овозможила на возраст од само 16 години да зборува 20 различни јазици. Палетата јазици кои … Continue reading

Posted in Куриозитети | Tagged , , | Leave a comment